Tenker du på å kjøpe nytt datautstyr, eller ennå ikke har kjøpt, får du råd og vink hvis du har noen dilemmaer: Skal jeg kjøpe nettbrett eller PC? Hvilket nettbrett passer best for meg? Dyr og avansert mobiltelefon eller enkel og billig? Kan jeg få internett uten bredbånd? Hva koster det?

Viktige innstillinger på mobiltelefon og nettbrett

Last ned presentasjonen i pdf-format her: Hjelp! Hva skal jeg kjøpe?

Lise Granerud og Hanne-Lise Sem-Andersen fra Skatteetaten holdt kurs for 20 engasjerte personer på Gloppesenteret mandag 18. april 2016.

Kurs med Skatteetaten 180416

Mange fikk hjelp med å sende selvangivelsen elektronisk på kurset vi hadde i samarbeid med Skatteetaten. Lise Granerud og Hanne-Lise Sem-Andersen holdt først en presentasjon og svarte på spørsmål før de hjalp hver enkelt. Nytt av året er at de som driver næring ikke lenger kan sende selvangivelsen på papir. De MÅ sende inn elektronisk. De som aldri har registrert seg på noen offentlig nettside før (f.eks. Altinn, Skatteetaten, NAV, Minhelse e.l.), får selvangivelsen tilsendt på papir. Har vi derimot registrert oss en gang, forventes det at vi henter ut selvangivelsen på Skatteetatens nettside og sender den inn elektronisk – hvis vi har gjort endringer. Har vi ikke endret noe, trenger vi ikke å levere. Du finner alle opplysninger du trenger på www.skatteetaten.no

Du kan laste ned presentasjonen i pdf-format her Elektronisk innlevering av selvangivelsen

Samarbeidet mellom Sandefjord videregående skole (SVGS) og Seniornett i Larvik har vært en suksess gjennom 2 år forteller Viggo Johansen.
Les hele artiklen til Viggo på Seniornett.no

din digitale arvHer finner du presentasjonen som Aud Gulvik holdt den 15. februar 2016.
Mange nyttige tanker og lenker.

Ta kontroll over din digitale arv.


 

norge.noHer finner du presentasjonen fra møtet den 14. mars 2016. Aud Gulvik hadde en interessant og oppklarende gjennomgang av nettstedene norge.no og ID-Porten.
Last den ned i pdf-format her norge.no og ID-porten.

slekts illuDen 25. januar 2016 hadde vi besøk av Vidar Øverlie og Lars Brathagen fra DIS Larvik. De tok oss gjennom en interessant presentasjon Om slektsforskning. Her fikk vi mange verdifulle tips om hvordan komme i gang med slektsforskning. Skal vi dømme etter engasjementet i salen, bli det mange nye slektsforskere i de nærmeste dagene.

Besøk hjemmesiden til DIS Larvik for mer informasjon, råd og vink. Her kan du også melde deg inn som medlem å få tilgang til en mengde informasjon.

Du kan laste ned presentasjonen til Vidar Øverlie i pdf-format her Hvem tror du at du er.

linktofacebook sm