Fra Viggo Johansen, nestleder og veileder ved Seniornett Larvik er vi i dag blitt gjort oppmerksom på artikkelen "Dette vet Google om deg" som står i Teknisk Ukeblad nr. 8-2015. Artikkelen er ikke tilgjengelig på nettet, men Seniornett har fått tillatelse til å legge den ut på hjemmesiden i pdf-format. Artikkelen er en oppfølging av "Google vet alt om deg" som Teknisk Ukeblad la ut på nettet tidligere i mai.

Google Now ble lansert for tre år siden og er tett integrert med Googles øvrige tjenester. Det kan oppfatter ubehagelig når Google vet hvor vi er, når vi reiser hvor, hvem vi reiser sammen med, osv. Teknisk Ukeblad sier at vi i grunnen har to valg: Vi kan gå inn for å redusere informasjonen Google lagrer om oss, eller vi kan få denne informasjonsinnsamlingen til å jobbe for oss. I så fall må vi ta i bruk Google Now. Det fungerer både på Android og iOS smarttelefon og nettbrett.

Les også artikkelen "Google vet alt om deg" (Teknisk Ukeblad, mai 2015): https://tustudio.tu.no/t2/mobil/2015/05/09/google-vet-alt-om-deg-slik-kan-du-bruke-det-til-noe-fornuftig

Dette vet Google om deg ved Viggo Johansen

linktofacebook sm