Dette er siste Datacafé denne våren.

Tema denne gangen er «nyttige og eller morsomme apper», elevene kommer for å bistå en til en, og Larvik Slekt og Data er tilstede.

Vi ønsker også å diskutere klubbens framtid med utgangspunkt i tilbakemeldinger fra medlemmene.

Vel møtt til et nyttig, lærerikt og engasjerende møte.

Velkommen tcewe bokil datacafé på Gloppesenteret.

Vi starter Datacaféen med å vise hvordan vi kan produsere en fotobok. Du har kanskje tatt noen minnerike bilder i forbindelse med 17. mai, konfirmasjon, en ferietur eller du har noen fotografier som du gjerne vil samle i en fotobok.
Vi tar utgangspunkt i fotografier som du måtte ha på pc, telefon, nettbrett, minnepenn eller i skuffen og setter de sammen til en fotobok.

Det finnes flere gode apper som kan brukes til å framstille en fotobok. I denne presentasjonen vil vi bruke min Cewe-fotobok og FastStone Image Viewer. Begge appene er gratis, men den fysiske produksjonen av fotoboka har en kostnad.
Under presentasjonen vil vi bruke en PC med Windows 10, men min Cewe-fotobok er tilgjengelig på "alle" plattformer, Windows, Mac, iOS (iphone og iPad), Linux, Android...

Elevene fra it-linja på Sandefjord Videregående skole vil være tilstede, og representanter fra Hedrum Historielag sitter klare til å hjelpe de som trenger hjelp til å starte med slektsforsking eller de mer avanserte som trenger hjelp til å komme videre.

Sandefjord Informasjon og kommunikasjonsteknologiDenne gangen starter vi datacaféen med en kort presentasjon av Sandefjord Informasjon og kommunikasjonsteknikk ved elever og lærere.

Om oss:

Vi er fra VG3 IKT på Sandefjord Videregående Skole. Bedriften består av en gjeng lærlinger og flere dyktige lærere. Vi hjelper deg med problemer og alt innen mobil, PC, og mer...

stolpejakten 2019Vi møtes på Gloppesenteret.

Ut på tur? Kombiner turen med jakten på stolper med appen Stolpejakten.
Det er utplassert 100 stolper i Larvik og Stavern med forskjellig vanskelighetsgrad. De enkleste kan nåes med rullestol mens de vanskeligste krever noe mer bevegelighet.
Aina Norin Tollefsen er en erfaren og ivrig "stolpejeger", og hun gir oss en innføring i appen ved starten av møtet. Blir du inspirert, kan vi hjelpe deg med å installere appen på telefonen eller nettbrettet ditt.

Elevene fra datalinjen ved Sandefjord v.g. møter som vanlig opp for å hjelpe oss en til en enten vi har med PC, telefon eller nettbrett.

Slektsforskere fra DIS Larvik sitter klare til å hjelpe deg som driver med eller ønsker å starte med slektsforskning.

Ikke medlem i Seniornett? Møt fram for en dataprat og en kopp kaffe.

helsenorgeTorsdag 11. april kl. 11.00 er det igjen tid for datacafé på Gloppesenteret.
Lasse Midtvik gir en presentasjon av nettstedet og appen Helsenorge.no.

Helsenorge.no er det offisielle nettstedet for din helse. Kontakt fastlegen, kjernejournal, se dine legemidler, pasientreiser, velg behandligssted, bytte fastlege og mye mer...

Årsmøtedokumentene er sendt medlemmene i epost.

Forslag må være styret i hende senest 7. mars. Send epost til eller brev til Seniornett v/Aud Gulvik, Risøyveien 68, 3290 Stavern.

Etter årsmøtet er det datacafe som vanlig fram til kl. 1300.

 

 

aud takker av

Etter mange år som leder har Aud Gulvik overlevert stafettpinnen til et nytt styre!

Hun har gjort en kjempeinnsats for å gjøre Seniornett Larvik til hvordan klubben er i dag. Her overleverer hun mappe og minnepinne til styremedlem Viggo Johansen i det nye styret.

Vi er glad for at vi fortsatt har Aud som en ressursperson på våre datacaféer fremover.

Tusen takk for godt utført lederskap !


 

Hender det at du må rydde opp etter å ha funnet dubletter av bilder og andre filer som du har lagret både her og der? Stein Kristiansen viser et program som raskt finner dubletter for oss før vi går over til datacafe. 

Sandefjord vgs har skoleferie neste torsdag. Velkommen igjen 28. februar!

IMG 1386

 

 

linktofacebook sm