super hybridSeniornett har som formål å lære seniorer, 55+, å ta del i det digitale samfunn. Organisasjonen drives av frivillige seniorer.
Seniornett har avdelinger over det meste av landet.
 
Dette er hjemmesiden til Seniornett Larvik. Hovedsiden til Seniornett Norge finner du her seniornett.no 

 
 

Torsdag 28. januar kl. 11.00 er det igjen tid for et nettmøte.
Denne gang er temaet: Digitalarkivet

slektogdataSer vi deg på nett? Møtet avholdes på Zoom. Klikk deg inn på lenken under og følg anvisningene. Det er enkelt og greit, og det beste av alt: Du får ikke gjort noe feil.

Du kan lese mer om hvordan du installerer og bruker Zoom på hjemmesiden til Seniornett: Hvordan bruke Zoom, videokonferanse-program?

Ta kontakt med oss på e-post, , dersom du trenger veiledning, så sender vi deg mer informasjon eller ringer deg opp. 

Zoom lenke: https://us02web.zoom.us/j/86895321413?pwd=WFIrMkVBenF3dEVxcVNpRXYyVTlsUT09


 

Du finner presentasjonen fra nettmøtet den 14. januar under menyvalget Presentasjoner.

kirkebøkerVi ønsker alle våre medlemmer Et riktig godt Nytt År.
Det er vel ingen overraskelse at det nye året er innledet med strengere restriksjoner enn det gamle sluttet som følge av utvidede sosiale aktiviteter i jule- og nyttårs-helga.

Vi fortsetter derfor vår møteaktivitet som vi avsluttet den - på nettet.
Vi må nok erkjenne at nettmøter blir den vanlige måten å gjennomføre møter på i en god stund framover, enten det gjelder private samlinger, faglige grupper, foredrag, årsmøter i foreninger og borettslag, konserter mm og tilmed begravelser. 

Vi i Seniornett Larvik har allerede gjennomført to nettmøter med det vi vil betegne som ubetinget suksess, og vi vil gjerne ha mange av dere med. Temaet er kanskje ikke av spesiell interesse for dere alle, men det er en veldig god anledning til å prøve ut digitale møter på.

Logg deg inn på møtet. Du kan lene deg tilbake å bare være tilhører, eller du aktivt stille spørsmål. Sjansen er stor for at du "møter" kjente. 

Ser vi deg på nett? Møtet avholdes på Zoom. Klikk deg inn på lenken under og følg anvisningene. Det er enkelt og greit, og det beste av alt: Du får ikke gjort noe feil.

Du kan lese mer om hvordan du installerer og bruker Zoom på hjemmesiden til Seniornett: Hvordan bruke Zoom, videokonferanse-program?

Ta kontakt med oss på e-post, , dersom du trenger veiledning, så sender vi deg mer informasjon eller ringer deg opp.

Torsdag 14. januar kl. 11.00
Tema:  Slektsforskning - Hvor begynner vi? Søk i Folketellingene

Zoom lenke: https://us02web.zoom.us/j/82096463653?pwd=cFA4czdTd3VURFRqVEc3VzNHaU8rdz09

Vi ønsker å bidra til at flest mulig skal finne noe meningsfylte aktiviteter i disse tider. Kjenner du noen som vil ha glede av et medlemskap i Seniornett? Send møtelenken til dem. Dette møtet holder vi åpent for alle.

De neste planlagte møtene er:

Torsdag 28. januar kl. 11.00
Tema: Digitalarkivet
Zoom lenke: https://us02web.zoom.us/j/86895321413?pwd=WFIrMkVBenF3dEVxcVNpRXYyVTlsUT09
 
Torsdag: 11. februar kl. 11.00
Tema: Gravminner
Zoom lenke: https://us02web.zoom.us/j/84288814733?pwd=K0U3NngweUZncmhzT29yUGR3RTVpQT09

Med vennlig hilsen
Styret i Seniornett Larvik


 

Da går et forunderlig år mot slutten, men vi får heldigvis muligheten til å være sammen med familie og/eller venner i Julehøytiden, selv om det er sterke begrensninger.
 
Da vi i mars måtte slutte med våre Datacafeér, trodde vi jo at vi i løpet av noen måneder skulle få starte opp igjen, men den gang ei!
Vi i styret har vurdert flere løsninger på hvordan vi kan tilby våre medlemmer mulighet til datahjelp og nye kunnskaper, men da de fleste av oss er i risikosonen for covid-19 så fant vi ingen muligheter. Så kom Larvik Slekt og Data til oss med en idé om å lage kurs i slektsforskning via Zoom på nettet, og vi har nå gjennomført de to første nettmøtene med Vidar Øverlie som kursleder. På siste møte var det 16 stykker som deltok, og vi har bestemt å fortsette med dette på nyåret med start torsdag 14 januar kl.11.00 på Zoom. Lenken vil bli sendt ut noen dager før som en påminnelse.
 
Vi vurderer også å lage et tilsvarende opplegg med «våre» dataproblemer og nyheter som apper ol. på de ledige torsdagene. Vi vil gjerne ha forslag fra dere om temaer vi kan ta opp, og vi tenker oss at dersom dere har dataproblemer som kan være av almen interesse så vil veiledere kunne svare på dette via Zoom, disse må da sendes inn på forhånd. Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette på nyåret.

Følg med på vår hjemmeside seniornett-larvik.no. Der vil vi holde dere oppdatert.
 
Vi ser dessverre at muligheten til å møtes på vanlige Datacafeér neppe kan gjennomføres før langt ut i 2021.  Vi savner vel alle til å møtes fysisk til de gode samtalene, presentasjoner og kaffekoppen på Gloppesenteret, men vi skal love dere at så snart vi får muligheten så skal vi feire den. Kasserer Viggo melder om at god økonomi i klubben gir noen muligheter.
 
Vi vil derfor ønske alle våre medlemmer en riktig God Jul og et Godt Nytt År, og vi gleder oss til å treffe dere igjen i 2021 enten det blir på Zoom eller Gloppesenteret !
 
Hilsen
Styret i Seniornett Larvik


 

Digital slektshjelp Zoom 20201126Møtedeltakerne brukte PC, nettbrett og smarttelefon. Dette skjermbildet er fra en Windows PC.

Torsdag 26. november gjennomførte vi vårt første nettmøte på Zoom. En stor takk til Vidar Øverlie fra Larvik Slekt og Data som møteleder og presentatør. Innholdsmessig og teknisk var dette meget vellykket.
Vi ser fram til neste møte i denne "serien" som avholdes torsdag 10. desember. Hovedtema da blir bruk av verktøyet MyHeritage, men også denne gang med generelle nyttige tips for de som enten er i gang med slektsforskning eller ønsker å starte med det.

Vi tar med oss erfaringen fra dette møtet inn i den videre planleggingen i disse Covid-19 tider. Har du forslag til temaer du ønsker at vi skal presentere, så send oss en e-post til

Du kan laste ned presentasjonen som ble brukt som bakgrunn her 20201126_Digital_Slektshjelp_-_Seniornett_Larvik.pdf

 

linktofacebook sm