Seniornett har som mål å lære seniorer 55+ å bruke PC, nettbrett, smarttelefon og andre digitale hjelpemidler. Seniorer som ennå ikke har brukt dataverktøy kan hos oss lære det mest nødvendige for å ta aktiv del i det digitale datasamfunnet, som f.eks. e-post og internett. I tillegg ser vi nødvendigheten av at alle benytter nettbank og formidler gjerne kontakt med bankene om det. Mange seniorer har allerede ett eller flere datahjelpemidler, men er usikker på hvordan de brukes. I stedet for å gi opp, ønsker vi velkommen til våre møter og kurs! Der er det seniorer som lærer seniorer!

Dette er hjemmesiden til Seniornett Larvik. Hovedsiden til Seniornett Norge med lokalavdelinger finner du her seniornett.no 

Vi holder alle våre møter på Gloppesenteret, Iver Hesselbergs vei 2, Larvik. Buss 210 går to ganger i timen forbi Norbyen-Frankandalsveien-Jernbanen-Øya og stopper like ved Gloppesenteret. Det er parkering utenfor eller like ved.

Du finner programmet under Møter og Kurs. Annen hvert møte er en datacafe, der man kan ta med PC, nettbrett eller smarttelefon og få hjelp når man står fast. Mellom hver datacafe arrangerer vi et foredrag eller en demonstrasjon av datatekniske hjelpemidler. En gang i året har Seniornett et landsomfattende arrangement kalt SeniorSurfdagen. Det holdes gjerne i siste halvdel av september. I år er SeniorSurfdagen torsdag 17. september. Seniornett Larvik har de to siste årene arrangert en datakonferanse. I 2014 kom det 120 personer til Sliperiets store konferansesal. Det var rekord både for oss og for Seniornett på landsbasis.

Vår erfaring er at mange seniorer har erfaring fra noen dataområder (noen kan bruke internett, noen kan bruke e-post), men at mange mangler kunnskap på enkelte andre dataområder. Noen har aldri brukt datahjelpemidler, men er interessert i å lære. Hos Seniornett Larvik trenger du ikke å gå på lange datakurs. Vi holder korte temakurs i det deltakerne mangler kompetanse på. "Data grunnkurs" er f.eks. delt opp i 5 temaer på 2, 3 eller 4 timer hos oss. Slik kan du sette sammen kurs etter ditt eget behov. Alle kurs passer for nybegynnere hvis annet ikke er nevnt. Kursene koster kr. 100,- pr. stk. for medlemmer, kr. 200,- for ikke-medlemmer. Hvis du trenger å friske opp enkelte temaer etter et kurs, kan medlemmer avtale en-til-en veiledning på en datacafe og få en repetisjon. Det er gratis.

Via e-post prøver vi å holde medlemmene orientert om det som skjer i vår lokale forening og om datatekniske nyheter vi tror har interesse. Datasikkerhet er et gjennomgangstema, da vi ønsker at våre medlemmer skal kjenne igjen forsøk på datasvindel når de ser det og at det ligger som en "ryggmargsrefleks" hos alle.

linktofacebook sm